Ik ben met vakantie van 12 juli t/m 5 augustus, maar ik blijf bereikbaar via email

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van de haptonomie. Haptotherapie leert je aandacht te hebben voor wat je gevoel je vertelt, voor wat je beweegt, voor wat je bezielt en voor wat je raakt. Via aanraking is dit lijfelijk voelbaar te maken. Zo kom je op verhaal en leer je weer vertrouwd te raken met je lijf, met jezelf. 

 

Cliënten komen bij mij als ze bijvoorbeeld slecht slapen, piekeren, een gejaagd of onrustig gevoel in hun lijf hebben, somber of ontevreden zijn, of - zoals ze vaak zelf zeggen - 'teveel denken'. Soms hebben ze last van 'onverklaarbare' lichamelijke klachten als hoofdpijn, nekpijn, maagklachten, misselijkheid, duizeligheid of kortademigheid. Velen van hen 'gaan steeds maar door', gewoon omdat ze vinden dat dat moet, of omdat ze dat nu eenmaal gewend zijn.

 

Samen met de haptotherapeut zoek je naar de verbinding met je lijf, het contact met jezelf en onderzoek je hoe je reageert in contact met anderen. Via gerichte, affectieve aanraking, middels gesprek en oefeningen word je uitgenodigd stil te staan bij gevoelens als angst, verdriet, blijdschap en boosheid. Je leert luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft, deze signalen serieus te nemen, ze te verwoorden en er naar te handelen. Want je gevoelens serieus nemen is jezelf serieus nemen. Zo groeit zelfvertrouwen!

 

•   Werkwijze

 

Specifiek voor de haptotherapie is de affectieve, bevestigende aanraking. Haptotherapie onderscheidt zich hierin van andere vormen van therapie, doordat de cliënt aan den lijve ervaart wat zijn gevoel, weerstand of patroon is.

 

•   Voor wie

 

Als haptotherapeut begeleid ik volwassen en jongeren vanaf ongeveer 16 jaar meestal afkomstig uit Deventer, Overijssel, of uit het oostelijk deel van Gelderland.

Jeltje Smits haptotherapie  |  Praktijk voor haptonomie  |  Noorderplein 7, 7412 VS Deventer  |  06-28643559
  • Facebook profiel Jeltje Smits haptot
  • Linkedin Jeltje Smits